Gość Radek Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam mam 16 lat ważę około 50 kg i mam 172 cm wzrostu, Moim problemem jest klatka piersiowa niewiedziałem gdzie to skierować dlatego chciałem zapytać ... Moja klatka piersiowa jest lekko zapadnięta nie przeszkadza mi ona w ruchu zaburzeniach kondycji poprostu nie podoba mi się iż jest zapadnięta i boję się że może ona wpłynąć na coś Nie wiem co mam robić proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Na pewno należałoby w tej sprawie udać się do ortopedy i to zajmującego się wadami postawy. On po bezpośrednim badaniu stwierdzi czy zniekształcenie jest dużego stopnia i czy wymaga korekcji chirurgicznej. Być może zniekształcenie jest niewielkie i tylko rozwój przez odpowiednie ćwiczenia (np. pływanie) mięśni klatki piersiowej będą wystarczające, aby skorygować wadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi