Gość Tomo Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam. 3 dni temu miałem operacjie żylaków powrózka nasiennego i niepokoi mnie to że zauważyłem że w lewe jądro troche nabrzmiało i jest w nim jakiś płyn. Czy ten płyn musi tam być czy to raczej wodniak powstaje? i Jakie mogą być jeszcze objawy gojenia sie? Prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 To bardzo wczesny okres pooperacyjny i takie objawy jak Pan opisuje mogą przez jakiś czas po zabiegu występować. To obrzęk jądra charakterystyczny dla procesu pooperacyjnego, który zazwyczaj powoli wycofuje się w przeciągu 1-2 miesięcy. Proszę się nie niepokoić tym stanem. Poza tym proces gojenia rany powinien przebiegać prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi