Gość Eliza. Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Rok temu mialam operację wycięcia całego woreczka zolciowego z kamieniami. Moje pytanie brzmi: Czy będę mogła używać tabletek antykoncepcyjnych? Czy będzie to miało jakis wpływ na moje samopoczucie, zdrowie a nawet życie? Czy muszę konsultować się w tej sprawie osobiście z jakimś lekarzem np ginekologiem? Dodam, że nigdy wczesniej nie uzywałam tabletek antykoncepcyjnych. Dodam, ze kamienie zostały wycięte z woreczkiem tradycyjnie, nie laparoskopowo. I pytanie: czy blizna, któa została(szeroka i długa -20 cm) moze wpływac jakos na późniejszą ciążę? Blizna w najszerszym miejscu ma około 1,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Czy będę mogła używać tabletek antykoncepcyjnych? - tak, nie ma raczej co do tego przeciwskazań Czy będzie to miało jakis wpływ na moje samopoczucie, zdrowie a nawet życie? - nie powinno Czy muszę konsultować się w tej sprawie osobiście z jakimś lekarzem np ginekologiem? - tak, należy to skonsultować z ginekologiem, dobrze by było wcześniej wykonać badania określające funkcje wątroby oraz układ krzepnięcia krwi. po wynikach tych ginekolog zadecyduje o tym czy można zastosować tabletki antykoncepcyjne i oczywiście jakiego typu czy blizna, któa została(szeroka i długa -20 cm) moze wpływac jakos na późniejszą ciążę? - nie powinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam ja miałam usuwany woreczek żółciowy 5lat temu ale laparoskopowo powiedziałam o tym ginekologowi i mi zalecił plastry antykoncepcyjne które nie przechodzą przez wątrobę i jej w ten sposób nie osłabiają szczególnie świeżo po operacji a też działają,pozdrawiam,mama 2dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi