Gość renata Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Witam jestem miesiąc po całkowitej resekcji tarczycy Biore eutyrox 150 wynik TSH 0,1085 jest mi zimno,temp.36 co pan sądzi wizyte u endo mam za tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Poziom TSH jest niski, ale taki poziom może właśnie występować przy substytucji hormonami tarczycy. Objawy kliniczne wskazują na niski poziom hormonów we krwi, a wyniki TSH wręcz przeciwnie. Jest tu niezgodność. Na pewno musi Pani w tej kwestii skonsultować się z endokrynologiem. Zapewne będzie konieczna modyfikacja leczenia hormonalnego oraz być może powtórzenie badań z rozszerzeniem ich np. o poziom fT4 i fT3. O wszystkim musi zadecydować endokrynolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość renata Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Bardzo Panu dziękuję za wyczerpujacą odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi