Gość seba Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Witam mam problem zwiążany z tzw- wilkiem , po wizycie u proktologa prywartnie po 10 minutach stwierdzono u mnie zakrzep zylny przy odbycie jest wielkosci ziarna bobu sprawia mi bardzo duzy ból i jest bardzo twardy. Lekarz powiedział mi że mam zakupic maść LIOTON 1000 i smarowac mieejsce zakrzepu , bol nie ustaje zakrzeo sie nie zmniejsza czy nie powinienem brać jeszcze do tego jakiś leków przeciw zakrzepowych . Zastanawiam sie nad nastepna wizyta ale wolałbym nie poniewaz wiąże sie to z ponownym kosztem za wizyte a nie jest ona tania z góry dziekuje za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Nie mogę konkretnie odpowiedzieć na to pytanie bez badania bezpośredniego. Zapewne jest to wykrzepiały żylak. Leczenie takiego wykrzepiałego żylaka jest długotrwałe. Oprócz żeli z heparyną stosuje się także środki przeciwżylakowe doodbytnicze z dodatkiem sterydów w formie czopków lub maści oraz doustne leki flebotropowe (np. dosmina) oraz przeciwzapalne i przeciwbólowe. O tym wszystkim powinie zadecydować lekarz prowadzący. Leczenie czasami trwa nawet i 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Mi na taki zakrzep lekarz przepisał tabletki Otrex600.Po tygodniu nie było śladu po zakrzepie a był wielkosci wiśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wacław Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Niedawno u mnie także wykryłem bąbel na tyłku w okolicach odbytu. Lekarz chirurg który to obejrzał stwierdził że jest to zakrzep żylaka, ale nie ma na lekarstwa maści, czopka itp. i trzeba poczekać aż się sam wchłonie. Jeśli macie pomysł jak się tego szybciej pozbyć , to proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi