Gość Karolina Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Witam. otóż mam taką sprawę. 1 sierpnia miałam mały wypadek, upadłam na teske która rozcięła mi skórę pod dolną wargą i od wewnatrz przegryzałam sobie zębami, całe szczęście nie na wylot. miałam zszywane od zewnątrz i od wewnątrz, co prawda wszystko ładnie się zagoiło, blizne mam w takim miejscu, że prawie nie widać. Ale mam twarde zrosty i czuję jakbym nie miała za bardzo czucie w dolnej wardze. te zrosty przeszkadzają mi nieraz w mówieniu albo jak się śmieje to inaczej układają mi sie te usta niż przed wypadkiem :( czy jest np. jakaś maść na te zrosty? Albo czy można robić jakieś okłady? Bardzo proszę o odpowiedź. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Niestety jeśli jest to związane z blizną na śluzówce to nie ma żadnych środków poprawiających i zmniejszających zgrubienie tej blizny wewnętrzne. Trzeba jednak zdawać sobie sprawę z tego, że tak na prawdę blizna uelastycznia się i często dochodzi do regemeracji nerwów czuciowych dopiero po około 6-9 miesiącach. Trzeba poczekać blizna powinna przez ten czas prawidłowo się ukształtować, a czucie powoli powinno powrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 mam ten sam problem, zrost na wardze minelo, 9 miesiecy i dalej blizna brzydko sie uklada nie moge sie usmiechac, stosuje masc contractubex, czy istnieje mozliwosc usuniecia? laserowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi