Gość Anita Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Mam 15 lat i 2 miesiące temu wyskoczył mi guz 2 cm. od kostki po wewnętrznej stronie stopy, po tygodniu znikł sam ale teraz znów wyskoczył. Jest wielkości 2 groszy i lekko ugina się pod mocnym naciskiem. Czy to coś poważnego, ponieważ uprawiam lekkoatletykę ( codziennie trening a nawet dwa razy dziennie ) i nie wiem czy to może nie zaszkodzić !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Trudno mi określić bez bezpośredniego badania co to jest. Lokalizacja guza i jego charakter może wskazywać na ganglion czyli torbiel galaterowatą pochewki maziowej ścięgna. Najlepiej z tym problemem udać się do ortopedy. Jest wiele możliwości usunięcia takiego ganglionu. Po usunięciu takiego ganglionu można swobodnie powrócić do uprawiania lekkoatletyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi