Gość Ewa Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Witam Serdecznie...Mam pytanie.... ale wcześniej opowiem w skrócie ...Moja teraz 19 letnia córka jest po operacji kręgosłupa na całej długości ma wstawiony implant od 4 lat ,od 2- miesięcy zaczął się problem w górze na jednym szwie zrobiło się zaczerwienienie,otarcie tak to wyglądało a potem zrobił się bąbel wygląda to jak oparzenie bo podeszło wodą, teraz jej to pękło i jest dziura z której wypływa woda... mam pytanie jak długo trwa czas leczenia do zagojenia się takiej rany i czy mogą być jakieś powikłania, jak to się leczy...?czy musi leżeć w szpitalu na coś takiego? proszę o poradę, ona się tego bardzo boi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 jak długo trwa czas leczenia do zagojenia się takiej rany - trudno mi podać jakieś konkretne informacje bez zbadania tej rany bezpośrednio, jeśli to zwykłe otarcie naskórka z niewielkim zakżeniem rana taka powinna wygoić się w przeciągu 1-2 tygodni i czy mogą być jakieś powikłania, jak to się leczy...? - na pewno ranę musi zobaczyć chirurg, najważniejsze, aby wykluczyć czy rana nie jest przypadkiem przetoką penetrującą z okolicy implantu do skóry i na jej powierzchnie, w takim przypadku leczenie może być długotrwałe i bardzo uciążliwe czy musi leżeć w szpitalu na coś takiego? - z reguły takie stany leczy się ambulatoryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi