Gość Magda Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Witam czy mogłby mi Pan napisac jak nazywaja sie leki obkurczające na zarzucanie żółci ?Czy debertin nalezy do takich leków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Leki takie jak: maleinian trimebutyny (lek wymieniony przez Panią), mebeverini hydrochloridum, metoclopramidum, cisapridum. są stosowane typowo w refluksie (zarzucaniu) żółciowym. Leczeniem tego schorzenia powinien zająć się gastroenterolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 mi debridat w połączeniu z controloc 40 pomógł rewelacyjnie na refluks żółciowy, ale nie od razu bo po 5 miesiacach stosowania. Poprawę zaczęłam odczuwać po 3 m-cach.Od kilku tyg. nie biorę już leków i czuję sie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Dziękuje Martusiu jestes iskierka w mojej chorobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Wiem co czujesz, bo ja przez pierwsze dwa m-ce myślałam, że mi nic i nikt nie pomoże, ale to naprawdę jest wyleczalne. Ważna też jest dieta (jak przy chorobie wrzodowej) i systematycznie zażywaj leki. Powodzenia, będzie dobrze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Również choruję na zarzucanie żółci do żołądka. Oto moje objawy: rozdrażnienie, nerwowość, podrażnione gardło, poranna chrypa, czasami zgaga, ścisk w gardle. Marta, czy twoja przypadłość miała podłoże nerwicowe ? Stosowałem leki takie same jak Ty przez okres około 2 miesięcy i nic. Poszedłem w końcu państwowo myśląc że zajmą sie mną porządnie a nie jak prywatnie a tu lekarz gastrolog nawet mnie nie badając powiedział że tego nie wyleczę i odesłał do domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi