Gość Jan Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Witam. Mam 20 lat i jestem ponad 2 miesiące po operacji przepukliny i żylaków w mosznie z lewej strony. Teraz moje lewe jądro jest bardzo wysoko. Podczas wzwodu przy opuszczaniu prącia w dół ono jakby unosi się do góry. Wygląda wtedy jak przyczepione do penisa z lewej strony podczas gdy prawe zwisa sobie swobodnie. Ta sytuacja jest dla mnie bardzo niekomfortowa. Czy można temu jakoś zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Trzeba w tej sprawie udać się na konsultację do urologa. Jednak przypuszczam, że powodem tego stanu są zrosty jakie powstały w kanale pachwinowym po operacji przepukliny i żylaków powrózka nasiennego. Taki stan jest już nieodwracalny i raczej nie wykonuje się żadnych zabiegów z tego powodu (zbyt duże ryzyko w stosunku do uzyskanych korzyści). Jedynie jeśliby jądro cały czas znajdowało się w kanale pachwinowym rozważa się takie operacje, a tak u Pana nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi