Gość Anna Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 W 2004r miałam zapalenie przydatków. Od tamtej pory co jakiś czas pojawia mi się torbiel raz na prawy raz na lewym jajniku.Obecnie przyjmuje czopki doodbytniczo : Distreptaza , Butapirazol, Metronidazol. Czy wyleczy się torbiele jajników bez zastosowania kuracji hormonalnej ?? Jakie leki przyniosłyby najlepszy efekt leczenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Trzeba czekać na efekty stosowanych leków w chwili obecnej. Jeśli są to torbiele zapalne taka kuracja powinna przynieść efekty. Gdyby nie przyniosła należy zastanowić się nad leczeniem hormonalnym. O wszystkim musi zadecydować ginekolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asia Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 jaie sie stosuje leki na torbiele jajnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Mam non stop torbiele jak nie na prawym to na lewym jajniku a teraz mam na jajowodzie. Miałam juz zabiegiem laporoskopi usuwane. Jaki mogę ich się pozbyć? A leczenia hormonalnego nie można u mnie zastosować. A chciałabym zajść w ciąży. Czy to może być przeszkodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dziunia Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Mam 24lat i planuje zajsc w ciaze ale tak niedawno dowiedziałam sie ze mam torbiela na prawym jajniku lekarz przepisał mi czopki diclofenac i mam nadzieje ze poskutkują bo bardzo bym chciała byc w ciazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sarabara Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Witam Serdecznie . Nie dawno dowiedziałam się,że mam torbiela na jajniku o3cm!!!przeraziłam się strasznie:( teraz biore przez 10dni dwie tabletki dziennie PRIMOLUT NOR brałyscie? pomógł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi