Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Zaczerwienione ujście cewki moczowej po plastyce stulejki

Gość janek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Jestem około 4 tygodnie po plastyce stulejki. Byłem u lekarza na kontroli w środę, powiedział że wszystko jest w porządku, zaznaczył jednak że pozostał jakiś odczyn, przez co napletek jest jeszcze trochę gruby i nie mogę go nałożyć na penisa. I tu pojawia się moje pierwsze pytanie. Jak długo ten odczyn może znikać i czy jest to normalne? Drugie pytanie dotyczy zaczerwienienia ujścia cewki. Sama końcówka jest czerwona i wydziela się z niej czasami biała maź. Nie masturbuję się ani nie uprawiałem sexu po zabiegu. Od kiedy nie noszę opatrunku (czyli od ok. tygodnia) było ok wszystko, ostatnim czasy nosząc obcisłe bokserki końcówka przyklejała się często do bielizny i musiałem delikatnie ją odrywać od bokserek (robiłem to bardzo ostrożnie). Trochę mnie to niepokoi, ale nie chcę jeszcze iść do lekarza.

Jak długo ten odczyn może znikać i czy jest to normalne? - czasmi taki odczyn jeszcze utrzymuje się i 2-3 miesiące po takim zabiegu, to dość normalne, skóra napletka jest bardzo wrażliwa i cienka dlatego łatwo ulega obrzękowi Drugie pytanie dotyczy zaczerwienienia ujścia cewki - takie zaczerwienienie i wydzielina z ujścia cewki moczowej może świadczyć o stanie zapalnym na podłożu jakiegoś zakażenia dlatego w tej sprawie dobrze by było udać się do lekarza bezpośrednio, być może konieczne okaże się badanie ogólne moczu (może z posiewem) i włączenie środków odkażających drogi moczowe