Gość żona Ania Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Witam,mam pytanie do pana doktora poniewaz bardzo martwie sie o meża ,opiszę całą historie*8 -10-2010 mąż trafił do szpitala z atakiem kolki nerkowej,leżał tam 2 tygodnie w ciągłym bólu ponieważ oprócz usg żadnych badan mu nie robili i twierdzili ze mąż ma urodzić kamień..ale on dostawał atak za atakiem a oni go faszerowali silnymi srodkami przeciwbolowymi i no-spą te środki to[No-spa,pyralgina,dolargan,buscolizyna,tramal,cipronex,ketonal,kontroloc,tritace,spasmalgon i.v] i powiem szczerze ze wlewali w niego to non stop,litrami poniewaz bylam przy nim i wiem co sie działo,za jednym razem potrafil dostac 3 zastrzyki i kroplówe a potem zaraz nastepną i tak przez 2 tyg non stop,wiem ze niektre z tych srodków są uzalezniające i po wyjsciu ze szpitala[mąż urodził kamien]przez około 2 noce miał takie napady drgawek potów ,ale te drgawki potem przeszły było to pewnie po tych wszystkich srodkach,ale niestety do dnia dzisiejszego maż ma problemy z poceniem sie [non stop jest mokry,lepki,ciagle jest zmeczony]potrafi wziąść prysznic a za 5 minut znowu sie **lepi**dodatkowo wyskoczyło mu nadcisnienie w szpitalu i tak pozostało non stop ma za wysokie a jest honorowym krwiodawca,strasznie sie boje czy to jest coś niepokojącego czy to może byc coś z sercem powiązanym czy jednak jeszcze organizm sie odtruwa po tych wszystkich srodkach przecwbólowych,proszę o szybką odpowiedź,mówiłam meżowi zeby poszedł do lekarza ale on sie broni,nie chce isć,za duzo ostatnio przeszedł i boi sie.[tak mi sie wydaje]..proszę o szybka odpowiedź ,z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Trudno mi odpowiadać na takie pytania bez bezpośredniego badania, bez wykonania kontrolnych badań laboratoryjnych i obrazowych (np. USG). Nie ma innego wyjścia tylko mąż musi udać się do lekarza rodzinnego, który po badaniu zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Jeśli nadciśnienie się utrzymuje muszą być wprowadzone odpowiednie leki, powodujące obniżenie ciśnienia. Leki, które przyjmował mąż w szpitalu już na pewno po tak długim okresie nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi