Gość Mirka Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Prosze o wypowiedzenie sie w mojej sprawie.Wczoraj (2.11.2010) mialam badanie MR w Szczecinie.Wynik:Tomografia rezonansu magnetycznego kregoslupa ledzwiowo_krzyzowego (zakres badania:Th10-S4),wykonana sekwencjami FSE w obrazach T1_ i T2-zaleznych,wykazuje zmiany zwyrodnienowe krazkow miedzykregowych L4/ i L5/S1 w postaci ich czesciowej dehydratacji oraz centralnych wypuklin pierscieni wloknistych,wielkosci odpowiednio 2 i 3 mm,powodujacych umiarkowany ucisk na worek oponowy i umiarkowane zwezenie otworow miedzykregowych. Wymiar przednio-tylny kanalu kregowego na tych poziomach wynosi odpowiednio 14 i 12 mm,co w drugim wypadku odpowiada wzglednemu zwezeniu kanalu kregowego.W trzonie VTh10 obecne jest ognisko o srednicy 7 mm,sugerujace naczyniaka kregu.Na poziomie S1 widoczna jest po stronie lewej torbiel Tarlova o sr.8 mm.Prosze o odp.co z ta to9rbiela.Od 2 tygodni nie moge spac na plecach,mam problemy z wyproznianiem,mam wrazenie,jakbym miala cialo obce nad posladkami.Aha-bol promieniuje do lewego posladka i nogi(tyl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eva Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 witaj , doslownie masz tak jak ja tez mam problemy z zalatwianiem sie zanik czuciai mam promieniowanie od posladka do nogi mialam operacje rok temu , mam wstawione implanty ale jednak zadnej poprawy tez jestem ze szczecina u kogo sie leczysz ? w jakim szpitalu pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirka Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Witaj Evo! Ja jestem z Gorzowa Wlkp.,a skierowanie na RMI wystawil mi spec.ortopeda tez z Gorzowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eva Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 jak sobie radzisz wlasnie z tym zalatwianiem sie dla mnie to tragedia , nie potrafie sie z tym pogodzic ani z tym ze moge czucia nie odzyskac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirka Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Staram sie jesc duzo owocow-a nóż cos pomoze i duzo,duzo pic.Co za operacje Ci robili i jaki byl wynik pooperacyjny.Troche sie boje ew.operacji.Brr..Pozdrawiam serdecznie z Gorzowa Wlkp.Odpisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eva Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 implant przedni i tylny l5s1 to mam wstawione w kregoslupie ledzwiowym , to sie nazywalo zespol ogona konskiego to co mialam , ja bez farmaceutykow nie daje rady , i tak juz od roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirka Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Czesc Evo-bylam wczoraj u tego mojego ortopedy.Stwierdzil,ze niby zmiany sa za male,zeby to operowac,a dzisiaj poszlam do rodzinnej i wypisala mi skierowanie do Por.Neurochirurgicznej z dopiskiem:pilne.Czy rozumiesz cos z tego?Bo ja nic a nic.Dwoch roznych lekarzy,a moze Ty Evo masz jakies dobre namiary do neurochirurga w Szczecinie u siebie.Serdecznie pozdrawiam z tonacego Gorzowa Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eva Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 wlesz co ja chodze do dr. bajko ze szczecina ale ktory jest dobry ciezko powiedziec , ja wrocilam do pracy po 180dniach zwolnienia i 2 miesiacach rechab. zus niestety mi nie dal wiecej , bylam juz dzisiaj w pracy- praca sklep spozywka, nie wiem jak dam rade wszystko boli i nie za dobrze si eczuje a jeszcze ten brak czucia i dretwienia. ale co mam zrobic ? nie widze wyjscia. pozdrawiam serdecznie mysle ze u ciebie bardziej optymistyczny byl dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirka Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 No nie za bardzo,caly czas mysle o tym,co powiedziala mi wczoraj rodzinna-ze jednak nie da sie uniknac operacji.Za dlugo to juz trwa ten bol.W poniedzialek jade do naszego szpitala zapisac sie do neurochirurga-zobacze co kolejny doktorek powie.Ja pracowalam w firmie sprzatajacej-nie wiem czy pozniej bede dawac rade tam pracowac.Na razie jestem dopiero na zw.lek.od 30.09.Evo-moze bys napisala mi swoj nr tel.Latwiej by nam bylo sie porozumiec,no a poza tym przynajmniej raz w roku jestem w Szczecinie-mojej siostry tesciowa mieszka na Pomorzanach.To na razie.Wyobraz sobie,ze dzisiaj probuje sprzatac,ha,ha,ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirka Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Przepraszam,moze Cie urazilam moja prosba o nr tel.,ale chcialabym poznac osoby,ktore jak ja nie radza sobie z choroba.móc czasem wyzalic sie,wspomoc.Ja juz czasami naprawde nie wiem jak sobie radzic z tym bolem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eva Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 nie urazilas widzisz ja wrocilam do pracy po rechabilitacyjnym i jakos czasu braklo wejsc na forum . jest mi narazie ciezko sie przyzwyczaic znowu do wysilku bo to jednak sklep ,ale co zrobic , a masz gg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirka Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Evus-GG nie posiadam jeszcze.Do neurochirurga zapisalam sie dzis-termin 15.11.,a wczesniej oczywiscie ZUS,nie wiem moze chca mnie uleczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi