Gość Kaśka Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Mam 20 lat i biust niepełne A. właśnie zapisałam się na wizytę do lekarza endokrynologa. lekarz pierwszego kontaktu mówi, że najprawdopodobniej mam obustronny niedorozwój piersi. Jeśli tak, to czy w moim wieku można jeszcze jakoś to leczyć? Jeśli tak czy jest to drogie i bezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Być może po ocenie poziomów hormonów można ewentualnie spróbować je wyrównać substytucyjnie co w jakiś sposób pobudzi rozrost gruczołu sutkowego. Niestety w Pani wieku efekty tego mogą być mierne. Niestety możliwe, że okaże się jedynym skutecznym sposobem leczenia operacja plastyczna powiększenia sutków. Konkretnych informacji w tej kwestii na pewno uzyska Pani od endokrynologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klaudia Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Teraz sa nowsze metody- można powiększyć obie piersi lub jedną z niedorozwojem metoda przeszczepu własnego tłuszczu - czytałam o tej metodzie i wygląda obiecująco. Robi ja pani doktor Monika Grzesiak z Warszawy która uczyła się tej metody w Stanach , stamtad ma sprzęt na plus wydaje się byc to że to nie jest operacja a tylko zabieg pobrania i wstrzyknięcia tłuszczu, naciąga sie tez skóre specjalnym urzadzeniem i taka pierś po wstrzyknięciu wygląda jak naturalna i mozna o kilka rozmiarów powiekszyć a nawet cała pierś zrekonstruowac nawet po mastektomii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi