Gość marcin Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam Po sporzyciu alkoholu na drugi dzien odczówam cos w rodzaju opuchniecia gardla, piecze mnie jezyk oraz mam bardzo przekrwione gardlo utrzymyje sie to okolo tyg albo 2 tyg , ostatnio jezyk piecze krucej okolo 4 dni. Dzieje sie tak tylko po alkoholu. Dodam ze mialem problemy z watroba jednak wyniki alat i aspat od 2 lat w normie bilirubina 2,4 w usg watroba prawidlowa, odczówam dyskomfort w prawym boku. Czy te przekrwione gardlo to moga byz zylaki przelyku i czy to wogóle grozny objaw? z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Nie rozumiem, że pije Pan alkohol mimo problemów z wątrobą. W przypadku chorób wątroby bezwzględnie nie należy spożywać alkoholu. Takie objawy jak Pan opisuje mogą być spowodowane także reakcją uczuleniową śluzówki gardła na alkohol, a nie być przejawem występowania żylaków przełyku. Aby stwierdzić lub wykluczyć żylaki przełyku należałoby wykonać gastroskopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chory Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 stwierdzono u mnie kilka lat temu alkoholową marskosć wątroby,jeżeli odstawie całkowicie alkohol będe mógł normalnie żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Tak, jest duża szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chory Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 tzn. Całkowita abstynecja i tabletki np.hepatil czy jakies inne co by pan doradził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi