Gość Kasia Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam bardzo serdecznie. 25 Października miałam przeprowadzony zabieg laparoskopowy. Chciałabym sie dowiedzieć, kiedy bedę mogła zacząć chodzic na siłownie, solarium, saunę. Mam 19 lat i troche mnie niepokoi stan mojego zdrowia, czy z powodu usunięcia woreczka żółciowego jestem narażona na inne choroby?? I jeszcze jedno mam pytanie* kiedy zniknie opuchlizna po operacji. Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Chodzenie na siłownie po około miesiącu od zabiegu, sauna także, solarium można tylko blizny należy osłaniać (np. opatrunkami) przez około pół roku od zabiegu. Po usunięciu pęcherzyka żółciowego w żaden sposób nie jest Pani bardziej narażona na jakiekolwiek choroby. Obrzęk ran pooperacyjnych z reguły zanika po około 2-3 tygodniach od zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi