Gość Barbara Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam Chciałam zapytać o leki zobojętniające kwasy żołciowe?Mam straszne zarzucanie pokarmu po jedzeniu do przełyku, boli mnie dwunastnica i wątroba .Stało mi się to po leku usokajjącym valused i trwa juz 30 dni .Czy jest szansa ,ze mi to samo minie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Nie ma leków zobojętniających żółć (żółć nie ma kwaśnego odczynu), są leki zobojętniające kwas solny żołądkowy. Nie wiem w takim bądź razie czy Pani chodzi o żółć czy kwaśną treść żołądkową. Jeśli ma Pani zgagę związaną z zarzucaniem kwaśnej treści żołądkowej do przełyku to proszę udać się do apteki farmaceuta doradzi odpowiednie leki (jest ich bardzo dużo). Na zarzucanie żółci stosuje się odpowiednie leki obkurczające i przyspieszające pracę jelit i żołądka dostępne tylko na receptę. Jeśli ma Pani wątpliwości trzeba w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi