Gość Ania Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Szukałam opisów guzków na kości piszczelowej - znalazłam tylko takie, które nie bolały. Mój boli kiedy się w to miejsce niechcący uderzę, także przy silniejszym nacisku. Parę miesięcy temu miałam dwa podobne guzki na drugiej nodze - ale te się rozeszły już jakiś czas temu. Bardzo się stresuję - (zwłaszcza tym bólem) ale mieszkam w Stanach (w małym miasteczku w górach) i nawet nie wiem jakiego specjalisty szukać - i czy jest to konieczne. (Pozostałe guzki - te które zniknęły, także bolały - w tym momencie nie mam po nich śladu. Nie pamiętam czy powstały w wyniku jakiegoś urazu - jeśli tak, to nieznacznego. Wszystkie miały ok 1-2 cm średnicy i nie dają się łatwo przesuwać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Być może to tylko miejscowy odczyn zapalny okostnowy, który samoistnie minie. Trudno mi określić bez bezpośredniego badania. Można na guzki tego rodzaju spróbować zastosować żele przeciwzapalne i przeciwbólowe. Jeśli dolegliwości nie ustąpią, guz nadal będzie wyczuwalny radzę w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi