Gość Paweł Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Kilka lat temu stwierdzono mi alkoholowa maskość wątroby,chciałem się zapytać co to znaczy i czy da sie z tym żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chora Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Mam lekkie zatluszczenie watroby , dostalam juz diete . Czy sa na to jakies tabletki , ziola do picia . Prosze mi cos poradzic , cp mam takiego stosowac , zeby to jak najszybciej wyleczyc . Czy jest to wyleczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Moze mi pan powiedzieć jakie sa rokowania przy calkowitej abstynecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Do Pana Pawła: w przypadku całkowitej abstynencji jest bardzo duża szansa, że proces chorobowy zatrzyma się na takim poziomie jak jest i nie nastąpi już dalszy postęp choroby co będzie bardzo dobrze rokowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Do chora: - przy stłuszczeniu wątroby najwięcej korzyści daje odpowiednia dieta oczywiście niskotłuszczowa i utrzymanie prawidłowej wagi ciała - dodatkowo można stosować leki hepatotropowe (wzmacniające komórki wątrobowe), które są dostępne bez recepty w aptece - raczej proces stłuszczenia można zatrzymać, ale nie da się tego stłuszczenia już wycofać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Mam do pana pytanie 2 lata temu stwierdzono u mnie alkoholowa marskość wątroby i chciałem sie zapytac czy z ta choroba mozna normalnie zyc i jakie leki mam zażywać Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość le Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 A jakie badania miałeś robione dzięki którym zdiagnizowano to paskudztwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi