Gość kamil Poznan Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Witam 2 lata temu przeprowadzono mi operacje przepukliny pachwinowej po prawej stronie, ktora schodzila takze do moszny. Z tego co mi wiadomo, operacja zakonczyla sie sukcesem, blizna zagoila sie prawidlowo, natomiast niepokoi mnie nastepujaca rzecz - od 5 miesiecy podczas erekcji wystepuje bol w pachwinie - ukazuje sie on podczas szczytowej fazy erekcji, bole pracia i jader nie wystepuja, nie mam takze problemow z erekcja. Udalem sie do urologa ktory po zbadaniu mnie zasugerowal iz podczas operacji mogl zostac uszkodzony jakis nerw. Skontaktowalem sie z chirurgiem ktory przeprowadzal operacje - stwierdzil owy stan rzeczy za pojedynczy przypadek i sam nie wie czym ten bol moze byc spowodowany, natomiast wykluczyl jakikolwiek zwiazek z nerwami. Czy jakies badanie moze pomoc mi w zdiagnozowaniu problemu? Dodam jeszcze iz czasem zdarzy sie tak, ze bol nie wystapi podczas erekcji, natomiast jesli tak sie dzieje to i tak czuc ta pachwine. Dodam iz nigdy wczesniej takie dolegliwosci przed operacja nie wystepowaly, natomiast mialy miejsce pojedyczne przypadki takiego bolu w pierwszych miesiacach po operacji jednak w znikomej ilosci. Aha i chcialbym jeszcze dodac iz pachwina boli takze przy dotykaniu czy ciagnieciu skory na niej, jest to taki pieczacy bol. Przy odplywaniu nasienia - mowiac konkretniej kiedy dochodze do orgazmu i przerywam stymulacje czlonka wlasnie wtedy pojawia sie bol, im dluzej opozniam wytrysk tym bol jest wiekszy. Prosze o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Raczej te dolegliwości, które Pan obecnie opisuje nie mają nic wspólnego z przeprowadzonym w przeszłości zabiegiem plastyki przepukliny pachwinowej (zbyt długi okres po tym zabiegu, aby takie dolegliwości mogły być z tym zabiegiem związane). Radziłbym z tym problemem jeszcze udać się do neurologa. Być może konieczne jeszcze okaże się wykonanie RTG odcinak lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa celem pogłębienia diagnostyki dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil Poznan Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Zaczerpnalem jeszcze porady u lekarza rodzinnego, stwierdzil iz skoro taki bol zdarzal sie w pierwszych miesiacach po zabiegu to bylo to mozliwe z ucisnietym nerwem z ktorego sie zrobil nerwiak i stad ten bol przy prawie kazdej erekcji, polecil mi wziecie tabletek przeciwbolowych i skorzystanie z basenu, ale nie sadze iz takie cos wylecze basenem, dodam jeszcze tylko ze bylem na 6 zabiegach magnetoterapii ktore polecil mi wczesniej urolog ale nie za bardzo czuc efekt - nie wiem czy kontynuowac zabiegi czy po prostu je przerwac. Prosze o rade, i czy to mozliwe iz chirurg ktory mnie operowal moze byc pewny na 100% iz nie jest to nerwiak? Moge powiedziec ze dolegliwosci ktore wystepuja przy nim pokrywaja sie z moimi. Chcialbym tylko zapytac czy warto chodzic na ta magnetoterapie, w roznych zrodlach w internecie nerwiak zalicza sie pod te zabiegi natomiast w przeciwwskazaniach sa choroby nowotworowe, prawde mowiac po 7 zabiegach moge powiedziec ze jesli to nie placebo to faktycznie bol jest nieco mniejszy podczas erekcji pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Radziłbym rzeczywiście nadal korzystać z zabiegów magnetoterapii. Jeśli doszło rzeczywiście do wytworzenia takowego nerwiaka to w żaden praktycznie sposób jest on nie rozpoznawalny, gdyż z reguły jest bardzo mały, a dolegliwości może przejawiać. Nie da się więc na 100% wykluczyć jego obecności. Dlatego proszę przez dłuższy czas stosować zabiegi typu magnetoterapii plus leki przeciwzapalne, a objawy powinny powoli ustępować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi