Gość mildol Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Erytrocyty, dosc powierzchowne komorki nablonkowe rozproszone i w skupiskach z oznakami polimorfizmu. Jak mam rozumiec ten wynik biopsji? Czy jest sens pobierac wycinek? Czy od razu w calosci wyciąć? Jestem w 18tyg ciazy, czy moge z tym poczekac, az urodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Jak mam rozumiec ten wynik biopsji? - w biopsji bez cech złośliwych zmian, cytologia sugeruje zmianę łagodną z komórkami polimorficznymi czyli wielokształtnymi Czy jest sens pobierac wycinek? - nie znam dokładnie opisu USG ani jak klinicznie wygląda zmiana, aby sugerować dalszy dalszy sposób postępowania, jeśli zmiana jest niewielka można swobodnie ją obserwować Czy od razu w calosci wyciąć? - tak jak pisałem wyżej nie znam wszystkich szczegółów klinicznych Jestem w 18tyg ciazy, czy moge z tym poczekac, az urodze? - takie zmiany jeśli nie ma podejrzenia złośliwego nowotworu można ewentualnie leczyć operacyjnie dopiero po rozwiązaniu ciąży i zazwyczaj po karmieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi