Gość kamila Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 1,5 tyg temu mialam ECPW (ze wzgledu na zlogi w przewodach), a potem tego samego dnia operacje metoda klasyczna usuniecia pecherzyka zolciowego, nie bylo w nim zlogow,ale mialam juz zapalenie. tydz po operacji zostaly usuniete mi szwy. lecz od razu po opreacji nad blizna zauwazylam taka jakby twarda gorkę, pod prawą piersią-jakby miesien bardzo powiekszony. poz djeciu opatrunku rowniez mam to miejsce twarde, zdretwiale, rowniez miejsce blizny jest twarde i zdretwiale. czy to normalne po operacji i czy to zejdzie z czasem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Blizna i okolica blizny może być nieco twarda ze względu na obecność szwów rozpuszczalnych, które z czasem 1-3 miesiące ulegną samoistnemu wchłonięciu się. Bliznę i jej okolicę można smarować, specjalnymi maściami czy żelami wpływającymi na gojenie i wygląd estetyczny. Trudno ocenić mi zmianę pod piersią, warto skonsultować ją osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi