Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Zanik jądra po przepuklinie

Gość michal

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy mialem jakies 4-5 lat. Mialem operacje na przepukline. Minelo bardzo duzo czasu bo teraz mam 24 lata. Zastanawia mnie czy moje jadro zostalo usuniete czy moze jest powyzej(tam gdzie blizna, ponizej jamy brzusznej). Chcialbym sie dowiedziec czy jest to mozliwe zeby zrobic sobie operacje plastyczna by moszna naturalnie wygladala? Czy jest mozliwe ze moge byc bezplodny jesli mam tylko jedno jadro? Do jakiego lekarza udac sie na badania? Z gory dziekuje za informacje

czy moje jadro zostalo usuniete czy moze jest powyzej(tam gdzie blizna, ponizej jamy brzusznej). - trudno mi określić bez bezpośredniego badania, trzeba też odszukać kartę wypisowaną ze szpitala, gdzie przeprowadzono zabieg palstyki przepukliny, bo tam zapewne będzie wszystko opisane Chcialbym sie dowiedziec czy jest to mozliwe zeby zrobic sobie operacje plastyczna by moszna naturalnie wygladala? - tak, takie zabiegi wykonują chirurdzy plastyczni Czy jest mozliwe ze moge byc bezplodny jesli mam tylko jedno jadro? - trzeba z tym problemem udać się do urologa, dziwię się, że dopiero teraz Pan zastanawia się nad brakiem jednego jądra, jest zwiększone prawdopodobieństwo występowania bezpłodności jeśli jest jedno jądro, jeśli jądro znajduje się w kanale pachwinowym jest także zwiększone ryzyko, że w tym jądrze może wystąpić nowotwór Do jakiego lekarza udac sie na badania? - do urologa