Gość renata Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Witam bardzo pana prosze o interp. wyniku: tarczyca o wzmozonej spoistości z ogniskami barwy szarej I i II wynik badania brzmi: struma colloides nodosa,thyreoiditis chronica lymphocytica focalis.Metaplasia oxyphilica focalis . I i II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 struma colloides nodosa - wole guzkowe, koloidalne tarczycy thyreoiditis chronica lymphocytica focalis - zapalenie przewlekłe limfocytarne ogniskowe Metaplasia oxyphilica focalis - metaplazja (zamiana jednych dojrzałych komórek w inne dojrzałe) kwasochłonne ogniskowa Brak w wyniku cech nowotworu. Dalszym leczeniem musi zająć się endokrynolog (zapewne substytucja hormonalna - nie wiem czy tarczyca została usunięta w całości czy częściowo, od tego zależą dawki hormonalne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość renata Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Tarczycę usunięto coałą przyjmuję dawke125 euty.czy to może być nowotwór proszę odpowiedzieć wizyte u endo mam 15listop. proszę o szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość renata Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedz czy na pewno nie mam zmian nowotworowych, tarczyca usunięta cała 125 eutyrox wizyta u endo 15 list. bardzo proszęo szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Witam.Czy mogę prosić o tłumaczenie wyniku histopatologii po usunięciu tarczycy z guzami? Thyroiditis chronica typus focalis.Adenoma oxyphyllicum in isthmo.Excisio completa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi