Gość riwana Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Mam na imie riwana od 3 tyg. mam bole zoladka, zawroty glowy, wymioty i nudnosc.po gastroskopii wykryto u mnie Phericobacter pylori. po kuracji antybiotykowe nie widze poprawy. czuje sie oslabiona, nie mam apetytu a zoladek daje mi problemy. co mam robic.trace takze na wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Radzę ponownie wykonać kontrolną gastroskopię. Być może nadal występują zmiany w żołądku i zakażenie Helicobacter pylori (nie zawsze antybiotykoterapia standardowa jest skuteczna). Oczywiście do rozważenia wykonanie USG jamy brzusznej. Leczeniem najlepiej powinien zająć się gastroenterolog, który po badaniu zaleci odpowiedni sposób postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość riwana Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 moj lekarz rodzinny powiedzial mi ze helicobacter pylori to nic takiego, ze nie ma potrzeby jego -*eliminacji*. co mam robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Nie leczy się zakażenia Helicobacter pylori jeśli w badaniu gastroskopowym nie stwierdzono stanu zapalnego w zakresie górnego odcinka przewodu pokarmowego. Sama bakteria nie wywołuje objawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi