Gość Dominik Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Dzien dobry,mój syn osmioletny uderzył sie na wf.o prawe jadro boli go juz tydzien i ma go czerwone i spuchniete przedpisano mu antybiotyk Augmentin,badanie usg wykazali zapalenie jądra prawego,czy przejdzie mu po tym antybiotyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Takie objawy powinny po około 1-2 tygodni ustąpić. Dobrze by było zażywać dodatkowo leki przeciwbólowe i przeciwzapalne (np. paracetamol, ibuprofen), robić okłady z Rivanolu na mosznę oraz wysoko jądra (obcisłe majki, w czasie leżenia podkładanie pod worek mosznowy np. małego ręczniczka). Można jeszcze w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem dziecięcym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Dzień dobry mam 15 lat wczoraj uderzyłem się w woreczek z jądrami i mnie boli z lewej strony jest spuchnięte, po środku woreczka mam sine. Nie chce iści do lekarza , proszę o podpowiedzi co mam zrobić z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Dzień dobry z lewej strony mojego woreczka mam spuchnięte , ale jądro jest całe. mam 15 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi