Gość Ula Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Witam, odebrałam wczoraj wyniki badań i jestem bardzo zaniepokojona. Wynik Aldosteronu jest powyżej 600 pmol/l. Mam tez za wysoki wskaźnik A/G, za niski globuliny beta 1, potas powyżej normy, sód w górnych granicach i kreatyninę powyżej normy. Mam od tygodnia stan podgorączkowy i temperaturę na zmianę. Jest mi niedobrze, boli mnie głowa. Schudłam sporo - widzę po ciuchach, a mimo tego na wadze przybrałam około 1,5 kg. Zaczęłam dużo siusiać, nawet w nocy. Ciśnienie- jak na mnie troszkę wysokie 110/65 ( raczej zawsze miałam między 90 a 105 pierwsze i około 50 drugie). Na pewno mam stan zapalny dróg rodnych- od trzech dni biorę Amoksiklav. Obraz usg nerek w normie, chociaż Pan doktor powiedział, że idealnie nie jest. Jestem ciągle zmęczona, senna bardzo, mam kołatanie serca przy byle czynnościach, szczególnie wieczorami i rano mam bóle brzucha. W przeszłości przechodziłam ostre zapalenie nerek. W marcu tego roku miałam elektrokonizację szyjki macicy- IV grupa, II CIN. Od zeszłego roku miałam podwyższoną ilość białych krwinek w moczu. Proszę o pomoc, co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 O aldosteronie można poczytać sobie na stronie: http://analityka-medyczna.blog.onet.pl/1,CT90782,index.html Wynik poziomu aldosteronu nie jest znacznie przekroczony, a poza tym nie odzwierciedla on zaburzeń w jonogramie (powinien w takim przypadku być wysoki poziom sodu, a niski potasu we krwi). Pani wyniki badań oraz stan kliniczny wymagają interdyscyplinarnej konsultacji ze strony nefrologa, urologa, a zwłaszcza endokrynologa. Oni powinni wypowiedzieć się na temat Pani zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi