Gość mariusz Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Pod koniec 2009 roku mojej mamie zostal usuniety woreczek zolciowy.powod,kamienie.5 dni temu,tzn 15-10-10 moja mama robi sie zolta.biegiem do szpitala.wynik,zoltaczka mechaniczna.moja mama nalega na tomografie.tomografia zostaje zrobiona.wyniki dostajemy 18-10-10.guz prawie 2 centymetrowy na trzustce.chcialbym wiedziec,jesli jest to mozliwe 2 rzeczy.czy usuniecie woreczka moze byc przyczyna tego guza?i ewentualnie,czy bylo to mozliwe odkryc go 10 miesiecy temu,przed usunieciem woreczka,widzac,ze ma 2 cm wielkosci?dziekuje z gory za odpowiedz.mam nadzieje,ze nie zostane zignorowany,widzac,ze znajduje sie tez bardzo duzo km od polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 raczej nie ma związku pomiędzy tymi sprawami. 10 - 11 miesięcy temu guz był bardzo mały - najwyżej do 5 mm (jeśli to zmiana nowotworowa) najpewniej 2 mm. proszę poczekać na ustalenie rozpoznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi