Gość Arkadiusz Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Witam Pana serdecznie, Nazywam się Arkadiusz i mam 21 lat. Dwa lata temu miałem wycinany cały paznokieć z dużego palca z lewej nogi bo miałem wrastający paznokieć. Po tym czasie paznokieć urósł i teraz boli mnie ponownie ten sam palec, a szczególnie u krawędzi z boku gdy obciąłem paznokieć żeby był prosty. Byłem u chirurga i nic nie zauważył, żeby coś było poważnego, a skóra palca dalej boli gdy dotykam i obcieram. Próbowałem płukać i szorować w mydle, a to tylko mocniej boli następnego dnia. Co powinienem zrobić? Czy jest to tylko związane z zimnem czy za mało krążenia w palcu gdy za mało chodzę? Proszę o doradztwo. Czy potrzebne są klamry do paznokcia czy płyn do wału paznokciowego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Co powinienem zrobić? - raczej to świadczy o ponownym wrastaniu paznokcia do wału paznokciowego, ale bez odczynu zapalnego dlatego chirurg nic nie zauważył, radziłbym jeszcze w tej sprawie udać się do kosmetyki, kosmetyczki zakładają specjalne klipsy odciągające paznokieć, a pozwalające mu swobodnie rosnąć Czy jest to tylko związane z zimnem czy za mało krążenia w palcu gdy za mało chodzę? - wątpię Czy potrzebne są klamry do paznokcia czy płyn do wału paznokciowego? - tak jak pisałem wyżej raczej klamry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi