Gość marta Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Dzień dobry. mam pytanie, poniewaz przez lata miałam na pośladku bliżej odbytu guzka. nigdy nie został wyciety.natomiast zrobione było usg. z czasem guz sie powiększył do rozmiarów 6 7 centymetrów i zrobił sie stan zapalny. ropień został nacięty ale w związku z zapaleniem nie było możliwości rozpoznania tego guzka. wszystko sie zagoiło. ale po 2 miesiącach w przeciągu dwóch dni zrobiła sie ta sama sytuacja. znowu nacinanie, antybiotyk. chirurg powiedział żeby zrobić posiew bakterii i antybogram. ale nie wiem do kogo mam sie zgłosić i jakie badania powinnam zrobić. bardzo dziękuje za odpowiedz marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Taki posiew może Pani wykonać w niektórych przychodniach odpłatnie (koszt około 42 zł. w Warszawie) i w poradni chirurgicznej lub na oddziale chirurgii po wcześniejszym uzgodnieniu z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi