Gość menia-74 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Witam.Mam pytanie.Czy problemy hormonale po usunięciu tarczycy mogą miec wpływ na uaktywnienie choroby reumatycznej. Jest 6 miesiecy po OP i zauważyłam że dokuczaja mi stawy dłoni.Są czerwone,opuchnięte i z rana sztywne.Prosze o pomoc co robić. Pozdrawiam menia-74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Raczej problemy hormonalne po usunięciu tarczycy nie powinny być związane z reumatyzmem. Chociaż przy bardzo dużych zaburzeniach mogą pobudzać do zapalenia stawów. Radzę w tej sprawie jeszcze udać się do reumatologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość menia-74 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 U reumatologa mam termin na kwiecień. Ale wykonałam test na RZS i wyszło negatywne.Dna moczanowa została też wukluczona. A stawy jak bolały tak bolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elka Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Ja jestem 3 i pół miesiąca po usunięciu obydwóch płatów tarczycy ,mam równiesz bóle stawów i kości ,głowy ,często boli mnie gardło ,ciśnienie skacze mi jak oszalałe .Lekarka twierdzi ze trzeba czasu zeby nie które objawy mineły ale w kościach nic nie zmieni muszę brać wapno bo grozi ostroporoza .Pozrdawiam będzie dobrz trzeba czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Miałam to samo po usunięciu tarczycy. Wszystko przeszło,gdy zaczęłam suplementować selen. Selen jest magazynowany w tarczycy,której nie mamy... Stąd problemy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi