Gość Paweł Mallow Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam ponownie jak pisałem przed wakacjami miałem problem z powiększoną śledzioną i podwyższonym alat- em. Przez dwa miesiące stosowałem diete wątrobową i wszystkie wyniki wyszły mi bardzo dobrze. Po czterech miesiącach zrobiłem badania alat , aspat, bilirubina, cholesterol , HCV i znowu mam delikatnie podniesiony alat! Przez cztery miesiące przytyłem 14 kg ,według wskażnika BMI mam 24kg nadwagi czy może to być przyczyna podniesionego alatu ? Ogólnie czuje się dobrze nie mam żadnych dolegliwośći. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Musi Pan zdawać sobie sprawę, że nie tylko tłuszcz odkłada się w powłokach ciała, ale także we wnętrzu. Zapewne Pana wątroba też jest stłuszczała i to może objawiać się właśnie niewielkim podwyższeniem enzymów wątrobowych (np. ALAT). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi