Gość Łukasz Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam! Mam pytanie odnośnie guza na głowie nabitego jakieś 3 lata temu. Do rzeczy guz pomimo przykładanie zimnego oraz robienia okładów pozostał na swoim miejscu aż do dzisiaj tzn. nie jest on taki duży ale jednak jakiś wzgórek jest. I teraz sendo sprawy czy są jakieś maści na takie stare krwiaki ? idzie to jakoś chociażby w małym stopniu zaleczyć ? nie ukrywam, że byłbym skłonny pojścia do chirurga tylko aby zabieg okazał się skuteczny. Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Taki guz to pozostałośc zapewne zwłokniałego już krwiaka podskórnego. Na taki zwłókniały krwiak nie działają już żadne środki farmakologiczne. Można ewentualnie z tym problemem udac się do chirurga, bo jedynie zabiegowe usunięcia takiego guzka może dać odpowiedni efekt estetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Dodam, że wydaję mi się iż ten guzek się tak jakby *rusza* jak mocno przejadę po nim ręką, co to może oznaczać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 To raczej tak jak pisałem wyżej zwłókniały krwiak. Trzeba z tym problemem skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 I ten zabieg wykonuje sie miejscowo czy w jakiej formie sie to odbywa ?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 jeszcze mam pytanie bo slyszalem ze sa jakies specjalne naswietlania takich krwiakow ? czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi