Gość Jarek Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam. Pierwsze pytanie dotyczy odbytego zabiegu. Miałem operację na zanokcicę palca. Rozcinano mi palca z obu stron(nie było to tylko klinowe nacinanie, lecz usuwanie z palca wszystkiego ze środka), tak aż skóra zwisała swobodnie po bokach. Czy normalne jest, że pojawił mi się siny pasek od strony *wyrastania* paznokcia? Drugie pytanie natomiast dotyczy łydki. Lekki wysiłek, chód oraz biegi wzmagają ostry ból w łydce. Gdy napinam mięsień, ból objawia się w dolnej części mięśnia po wewnętrznej stronie. Rozciąganie powoduje tylko i wyłącznie ból. Maść końska oraz rozgrzewająca nie działa. Ból trwa od około 2 tygodni... Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Czy normalne jest, że pojawił mi się siny pasek od strony *wyrastania* paznokcia? - tak, czasami tak się zdarza, świadczy to o odpowiednim ukrwieniu wyrastającego paznokcia, w razie wątpliwości trzeba ten fakt skonsultować z chirurgiem prowadzącym Drugie pytanie natomiast dotyczy łydki. Lekki wysiłek, chód oraz biegi wzmagają ostry ból w łydce. Gdy napinam mięsień, ból objawia się w dolnej części mięśnia po wewnętrznej stronie. Rozciąganie powoduje tylko i wyłącznie ból. Maść końska oraz rozgrzewająca nie działa. Ból trwa od około 2 tygodni - bez badania bezpośredniego trudno mi określić co się dzieje, może doszło do jakiegoś stanu zapalnego przyczepów mięśni, może ścięgien, najlepiej w tej sprawie skonsultować się z ortopedą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi