Gość Zdzislaw Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam serdecznie.Mialem usunietego duzego tluszczaka na udzie wewnetrznym.Jest 5 dni po operacji czuje sie niezle,nie mam temperatury /czasami o 17 tej stan podgoraczkowy 37,0/rana gdzie sa szwy sucha,ale niepokoi mnie obrzek wokol szycia i miejsce to jest zaczerwienione i cieple.Czy to objaw normalny? Saczek zostal odpiety po dwoch dniach i zostalem wypisany do domu.Po 10 dniach mam sie zglosic na usuniecie nici.Czy powinienem interweniowac u lekarza? czy spokojnie czekac? Pozdrawiam i licze na szybka odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Jeśli zauważył Pan objawy stanu zapalnego rany radzę w poniedziałek zgłosić się na kontrolę do lekarza. Może trzeba włączyć antybiotykoterapię zanim rozwinie się silny odczyn zapalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zdzislaw Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dzis obrzek jest mniejszy i juz tylko cieply - moze to ustepuje? pielegniarka robiaca mi zmiane opatrunku polecila smarowac miejsce wokol obrzeku /nie na rane/altacelem w zelu.Moze niepotrzebnie nie fatygowac lekarza?Bede wdzieczny za jeszcze jedna podpowiedz.Wizyte mam wyznaczona na czwartek do sciagniecia szwow.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Można robić także okłady na Rivanolu. Opatrunek polać Rivanolem 2,3 razy dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacek Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Witam ja tez mam chyba... tz niewiem czy to tuszczak czy co ale z tego co pisza na forum to ja mam tuszczak chcialem wam opisac cos co mnie spodkało z tym czyms... trochce obrzydliwe wiec tak pewnoego dnia siedziałem na kiblu i zauwarzylm na mopjej kulce myslalem ze to jest przyszcz bo bialy na samym czubku tej kulki wiec postanowilem go wycisnac i zroilm to wzielem i wyciskłem jak walnelo jak wulkan jakis duzy ... i zaczelo sie wyszedlem z kibla i siadlem i zaczelem wyciskac do cos z tej kulki i wychodzilo cos bialego jak tłuszcz niebrzydziem sietego poniewaz to jest moja noga ... i wyciskalem chyb godzine wyciskałem co baile gówno.... i jak juz nic niebylo to wychodzilo cos w rodzaju fasolek byly dwie male i urwalem je ... i krwi niebylo tylko dziurka taka dosyc duza.. i spirytusem salicynowym zalalem ta rane zaklejilem gaza po 7 dniach patrze na kule a ona zas jakas taka duza i nacisknelem na na a z nij ropa wycikla dosyc duzo i zas wycisklem do zera wszysko i chce rady waszej bo dopchac sie do chirurga nbieda ja dalem riwanol z a gaze i zakleiłem chce rady czy nic mi ni9ebedzie??? nic sie niestanie nic nieboli mnie ani nic jest lekko zaczerwienione to miejsce a tak do nic mi sie niedzieje czy ta rana sie zaloeczy sama czy jak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 mam tuszczaka w gardle czy to jest grozne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość A Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Chyba mam tluszczaka,chyba . Zrobil sie pod zebrem. Musze jak najszybciej wybrac sie do lekarza,by zdiagnozowal i okreslil co nalezy z tym zrobic.Planuje wizyte na Poniedzialek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi