Gość mariola Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Witam każdego ranka (tylko rano!!! )mam odruch wymiotny i wypluwam troszkę płynu , *kwasu * nie wiem jak to nazwać .boję się gastroskopii, czy mogę zacząć od badania na bakterie helicobacter.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Tak można zacząć od takiego badania chociaż wynik dodatni czy też ujemny nie przedstawi faktycznego stanu śluzówki górnego odcinka przewodu pokarmowego i nie wyjaśni przyczyn mdłości. Najlepiej z tym problemem udać się do lekarza bezpośrednio. Może wstępnie zajdzie potrzeba także wykonania USG jamy brzusznej. O wszystkim zadecyduje lekarz po badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi