Gość Basia Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Zaczęło mnie bolec gdy miałam 17 lat .Ból w prawym pośladku gorący kłujący promieniujący do nogi . Bolało gdy leżę siedzę stoję.wizyta u lekarza i nic...unikałam przeciążeń pewnego stawania na prawej nodze. Po wysiłku ciężkiej pracy wciąż boli.W tej chwili mam 28 lat. Ból w biodrze często powracał.W tej chwili boli mnie w prawej łopatce ból w środku czuję jakby była sztywna prawa strona. Dodatkowo boli mnie jeden kręg w dolnej cześci kręgosłupa.Wystarczy że dotknę palcem ból jakby kręg był obity. Kiedy położę się na podłodze czuję najbardziej wtedy uginając nogi w kolanach kręg boli niesamowicie od razu musze zmienic pozycję . dodatkowo prawe kolano mi spuchło.Wizyta u lekarza rodzinnego.badania krwi mocznik aso rf crp wszystko w normie .zdjęcie rtg kręgosłupa odc L S wynik niewielka lewowypukła skolioza z rotacją osiową, sakralizacja kręgu L 5.Lekarz rodzinny powiedział ze nic mi nie jest ....A ja wciąż mam te bóle. Proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Trzeba jeszcze w tej sprawie zaczerpnąć opinii od neurologa. Takie zmiany w kręgosłupie mogą powodować ucisk na korzenie nerwowe. Trzeba zastanowić się nad wykonaniem rezonansu magnetycznego kręgosłupa, aby pogłębić diagnostykę. O wszystkim zadecyduje neurolog po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Bardzo dziękuję za odpowiedz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi