Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Nerwy uciskające na udo, skurcze mięśni

Gość Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry !!! Mam 29 lat i z każdym dniem odejmuje mi nogę , nie wiem jak to możliwe ??? Miałem robiony rezonans magnetyczny całego odcinka kręgosłupa , tak jak i zdjęcie biodra . Nic nie wykazało . Lekarze niewiedzą co jest ??? Tylko mi przepisują tabletki przeciwbólowe . To już trwa 5 tydz. . Maja nadzieje ze przejdzie , a to mi się pogarsza nie mogę wstać z łóżka po przespanej nocy . Nerwy uciskają mi na udo , aż mnie łapią skurcze mięśni . Boję się że nie będę chodził o własnych siłach . Nie wiem na jakie badania lekarze powinni mnie jeszcze wysłać ??? Co mi dolega ??? Prosze o rozpatrzenie mojego e-mail z góry dziękuje :)

Ma Pan objawy rwy kulszowej. Jeśli badanie MR odcinka lędźwiowego wyszło prawidłowe możliwe, że jest to stan zapalny. Warto wykonać badania krwi tj. morfologia, CRP, Ob, glukoza. Dobrym lekiem do stosowania jest naproksen lub diklofenak, poza tym żele i kremy do stosowania zewnętrznego, ewentualnie maść końska, gorące kąpiele.

dzień dobry, Od pewnego czasu mam bardzo duży problem..strasznie bolą mnie nogi w udach, na początku bolało tylko trochę ale z każdym dniem ból sie nasila i jest nie do zniesienia, nawet kiedy siedzę to strasznie boli...w nocy jest to samo, ból jest taki straszny że mnie budzi:(czuję jakby mnie żyły paliły....mam dopiero 22 lata!mam 3 diagnozy co to jest: albo od kręgosłupa, albo jest to sprawa związana z krążeniem albo może zachwianie równowagi hormonalnej...jutro wybieram sie do lekarza alę wątpię zeby mi coś mądrego powiedział jak zwykle:( Naprawdę się boję bo myśle już o najgorszych scenariuszach....pmocy....:((( pozdrawiam

Najpierw trzeba poczekać na wynik konsultacji z lekarzem oraz jego diagnozę. Być może konieczne okaże się wykonanie np. USG Dopplera naczyń kończyn dolnych, być może RTG odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa. To na pewno znacznie pogłębi diagnostykę. O wszystkim zadecyduje lekarz po badaniu bezpośrednim.