Gość Beata Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Dwa miesiące temu miałam operacje usuniecia zrostowej niedrożności jelit która była następstwem powikłania po operacji usunięcia torbieli jajników. Była to klasyczna operacja z pionowym cięciem od pępka aż do spojenia łonowego. Chciałam zapytać czy po 2 miesiącach moge już wracać do większej aktywności fizycznej czy jeszcze za wcześnie. Mam na myśli np. noszenie 2 miesięcznego dziecka (ok.5kg) na rękach czy wożenie go w wózku lub np. robienie większych zakupów?? Ogólnie czuje się już dobrze, mam jeszcze lekkie bóle przy kaszlu i kichaniu, chodze w pasie podtrzymującym mięśnie. Z góry dziękuje za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Tak, powoli noszenie np. ciężarów do 5 kg i obciążanie mięśni brzusznych jest dopuszczalne. Całkowite obciążenie dopuszczalne po 3 miesiącach po tak ciężkich zabiegach z dużą blizną pooperacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi