Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Stwardnienia od żołędziem penisa

Gość J

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam problem z penisem, pod żołedziem pojawiło się kiedyś stwardnienie a później inny guzek, obecnie to pierwsze jest duże i widoczne i jest początkiem nowo powstałej żyły, której nigdy wcześniej nie miałem (przebiega wzdłuż żołędzia od guzka do lewej strony). Następnie zauważyłem że penis jest nieznacznie wybrzuszony przez inny guzek po lewej stronie, a co za tym idzie jest lekko zakrzywiony. Po jakimś czasie od pierwszych problemów udałem się do lekarza. Robione było USG, jednak niczego nie wykryło. jedno stwardnienia, które powstało najwcześniej jest widoczne, inne bardzo małe ale przy wzwodzie można je wyczuć, są przesuwalne i mam wrażenie że również mogą tworzyć jakieś żyły, ponieważ w dotyku są identyczne jak ten pierwszy guzek. Proszę o odpowiedzi na kilka pytań: Co to może być? Czy trzeba to leczyć, skoro z aktywnością seksualną nie mam problemów? Czy można to jakoś wyciąć ponieważ przy w zwodzie guzek jest widoczny i wygląda to trochę nieestetycznie. Pozdrawiam.

Trudno mi określić co to może być bez bezpośredniego badania. Radzę w tej sprawie skonsultować się z urologiem Może to początek choroby Peyroniego patrz strony: http://pl.wikipedia.org/wiki/Choroba_Peyroniego http://www.powiekszaniepenisa.pl/meskie-zdrowie/choroba-peyroniego.html