Gość Sebastian Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Mam 17 lat. Już od pewnego czasu zaobserwowałem u siebie że moje prawe jądro jest większe od lewego. Nie przejmuje się tym bo ponoć to normalne. Jednak jak ostatnio *badałem* swoje jądra to jeżeli dobrze rozpoznałem narząd moje prawe najądrze jest znacznie większe od lewego czyli gromadzi więcej spermy. Na dodatek po wytrysku nic z niego nie uchodzi. Nic mnie nie boli no może jak czasem mi się jądro skręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Jądra jak i także najądrza mogą przejawiać asymetrię czyli mogą być nierównej wielkości. Dlatego raczej to nic niepokojącego. Jednak jeśli masz co do tego wątpliwości, sądzisz, że coś jest nie w porządku to trzeba się w tej sprawie skonsultować z urologiem. Urolog zbadać dokładnie jądra i ewentualnie wykona jeszcze USG i wytłumaczy czy wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Mam to samo również z prawym najądrzem. Jest większe, nic nie boli to raczej normalne. Powiem, że mam to odkąd pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi