Gość Johnatan Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Witam! Wczoraj byłem u lekarza ortopedy dowiedzieć się z czego boli mnie prawa stopa po zew. części śródstopia. Usłyszałem, że to ganglion(ma średnicę połowy małego palca), (mam 2 na obu stopach w tych samych miejscach, oraz na lewym nadgarstku). Lekarz wbił mi zastrzyk jakiś silnie przeciwbólowy, przeciwzapalny i z tego co usłyszałem to ma na celu wchłonięcie tego ganglionu, bo w innym wypadku trzeba go usunąć. I stąd mam pytanie czy wysysanie bądź wycinanie w/w ganglionu boli? Do czego porównywalny jest to ból. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ niepotrzebnie czytałem tematy na różnych forach o zdrowiu i mam teraz niezłego *cykora*. Pzdr. Dzizak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Ani opróżnianie takiego ganglionu (stosuje się wtedy środek przeciwbólowy działający miejscowo) ani wycinanie (także znieczulenie) nie powinno w żaden sposób boleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olivka Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 hej. Ja mam umówiony zabieg na 6.09, bo tez mam to paskudztwo przy palcu stopy. tez mam cykora .Mam nadziej ze nie boli ale wiem że aby nie odrastał to najlepiej po zabiegu odciazyc stope i unieruchomic ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Nie ma potrzeby po zabiegu odciążać stopy. Nie ma takich ewidentnych zaleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi