Gość Cecylia Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Podczas operacji kręgosłupa wykryto u mnie naczyniaka dośc dużego w rozmiarach. Miałam patologiczne złamanie więc załozono mi implant. Naczyniak nie nadaje się do operacji ( mozliwośc krwotoku. ) Lekarze z 2 renomowanych szpitali odmówili mi operacji i radykalnego usunięcia naczyniaka.Onkolodzy zrezygnowali takze z naświetlania.Jestem pod kontrolą instytutu onkologi. Jakie są moje rokowania ? Jak mam życ z tą chorobą, czego unikac aby nie pogorszyc mojego stanu. Mam 55 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Co do rokowań trudno odpowiedzieć nie znając konkretów klinicznych (wyników wszystkich badań). Wszystko zależy od progresywności (rozwoju) choroby w czasie. Najlepiej zadać to pytanie onkologom prowadzącym mającym wgląd w całokształt badań. Na pewno należy unikać przeciążeń kręgosłupa, zastanowić się nad stosowaniem gorsetu i spełniać zalecenia ortopedyczno-onkologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi