Gość Aleksandra Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Witam. Jestem 3 miesiące po porodzie i stwierdzono u mnie szczelinę odbytu. Przepisano leki:Scopolan, Duphalac, Proktis M, Proctosedon, oraz maść do zrobienia z Nitrogliceryny i Lignocainy. Chciałabym nadal karmić piersią, lecz zdaniem chirurga nie powinnam czekać z leczeniem, zdaniem pediatry leków tych nie mogę przyjmować w trakcie karmienia, a położna natomiast twierdzi, że wystarczy zachować 3 godzinną przerwę pomiędzy lekami a karmieniem. Czy jest możliwość stosowania innych, dozwolonych leków. A jeśli nie, jak długo mogę zwlekać z rozpoczęciem leczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Trudno powiedzieć czy 3 godzinna przerwa wystarczy przy stosowaniu wszystkich leków. Musi Pani wybrać między leczeniem szczeliny odbytu a karmieniem piersią, tak jest najbezpieczniej. Na pewno zalecane jest karmienie piersią przynajmniej do 6 miesiąca życia dziecka. Myślę, że ważna jest tu ocena chirurga. Jeśli nie można dalej czekać z leczeniem trzeba je rozpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi