Gość Daniel Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Moja babcia miała badanie. Wykryto jej GUZA ŻOŁĄDKA. Dostałem list z wynikami z ZAKŁADU PATOMORFOLOGII. Dane kliniczne: Tu ventriculi susp. Wynik: 1. Odźwiernik Masy włókniowo-ropne oraz fragmenty błony śluzowej odźwiernika z cechami przewlekłego zapalenia i regeneracji. Helicobacter pylori- PROCEDURY: Y90.902x1 Y94.948x1 Czy może mi pan wyjaśnić co to wszystko oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Dane kliniczne: Tu ventriculi susp. - oznacza Podejrzenie guza żołądka Wynik histopatologiczny nie przejawia oznak nowotworu. Nie znam wyniku samego badania gastroskopowego, aby dokładnie zinterpretować wyniki badania histopatologicznego. Wynik badania histopatologicznego świadczy tylko o stanie zapalnym błony śluzowej żołądka z gojeniem się tego stanu czyli regeneracją. Brak zakażenia Helicobacter pylori. Jeśli guz budzi podejrzenie zmiany nowotworowej trzeba powtórzyć gastroskopię i ponownie pobrać wycinki z guza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi