Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Brak równowagi i zawroty głowy po wypadku samochodowym

Gość Zofia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pana doktora miesiac temu mialam wypadek samochodowy , kobieta wjechala na mnie tj, moj samochod z tylu, nadal mam bole glowy, nudnosci, 7 dni temu nie moglam zlapac rownowagi,kreci mi sie wglowie. dr chiropraktor stwierdzil w lewym uchu jakies krysztalki, , mam terapie, nie lezac 24 godz, czy bedzie potrzebna operacja, boje sie ze cos groznego jest z blednikiem, jakie sa niezbedne badania wskazane przez lekarza rodzinnego, rowniez jest problem z kregoslupem szyjnym i ledzwiowym, dziekuje za odpowiedz Zofia

Mało fachowych i szczegółowych informacji mi Pani udzieliła, abym w jakikolwiek sposób mógł pomóc w rozwiązywaniu tych problemów. Jeśli przedstawiłaby Pani wyniki badań laboratoryjnych i obrazowych (np. TK lub RTG głowy, kręgosłupa i inne) mógłbym coś więcej na ten temat napisać. Trzeba z tym problemem skonsultować się na pewno z laryngologiem i neurologiem. Ono powinni podjąć decyzję co do dalszego postępowania. Trzeba wiedzieć, że takie bóle powypadkowe mogą bardzo długo się utrzymywać mimo braku ewidentnych patologii morfologicznych.

Dziekuje za odpowiedz, ale w szpitalu nie zrobili mi zadnych badan , po wypadku rodzinny lekarz tez myslala ze przejdzie po fizykoterapii aja nadal mam nudnosci i zawroty glowy jutro wymusze badania bo inaczej to na pewno gdzies zemdleje bo tak sie zle czuje, nigdy nie chorowalam jest to dla mnie szok pozdrawiam Zofia

Gość grzegorz

dziedobry mieszkam w hiszpani 2 lata temu kobieta wjechala mi w tyl samochodu po wypadku pojawily mi sie zawroty glowy i bol mialem zrobione wszystkie zdjecia i badania i nic nie wykryto obecnie chodze do traumatologa ktury daje mi tabletki na zawroty glowy i mowi ze to co mam jest normalne i potrzeba czasu zeby mi przeszlo ale ja co dziennie budze sie z zawrotami glowy i ciezko mi z tym zyc czy kiedys ten koszmar sie skaczy nie rozumiem dobrze po hiszkansku wiec czy ktos moglby mi to wytlumaczyc co ja naprawde mam i jak leczyc