Gość Iwona Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Witam! Otrzymałam wynik badania histopatologicznego po łyżeczkowaniu, czy mogłabym prosic o jego przetłumaczenie: 484531 - wyskrobiny z kanału - fragmenta mucosae andocervicalis sine laesionibus. 484532 - wyskrobiny z jamy macicy - endometrium polyposum in stadio proliferationis irregularis focalem in hyperplasiam simplex sine antypiam vertens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 484531 (to numery kolejnych badań histopatologicznych) - wyskrobiny z kanału - fragmenta mucosae andocervicalis sine laesionibus oznacza fragmenty śluzówki kanału szyjki macicy bez uszkodzenia 484532 - wyskrobiny z jamy macicy - endometrium polyposum in stadio proliferationis inregularis focalem in hyperplasiam simplex sine atypiam vertens. oznacza śluzówka trzonu macicy polipowata w stadium namnażania ogniskowo nieregularnego w przeroście prostym bez cech nietypowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Dziękuje bardzo! Troszkę się uspokoiłam, mam nadzieję iż więcej informacji co do diagnozy uzyskam u ginekologa i mam nadzieję że to nic poważnego.Jeszcze raz serdecznie dziękuję!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi