Gość DOROTA Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Witam,stwierdzono u mojego taty guz zagięcia odbytniczo-esiczego z badania wycinka stwierdzono adenocarcinoma typus intestinalis gx. ponadto znaleziono przeżuty na całej wątrobie i płucach... MAM PYTANIE JAKI TO JEST RAK I JAK MOŻNA TO LECZYĆ BO Z TEGO CO JUZ WIEM TO ROKOWANIA NIE SA CIEKAWE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 adenocarcinoma typus intestinalis - oznacza gruczolakorak typu jelitowego W przypadku raka z tak dużym zaawansowaniem z przerzutami w zakresie wątroby i płuc rokowanie jest bardzo złe. Przeżycie roczne znikome. Trzeba w tej sprawie pilnie skonsultować się z onkologiem. Jeśli stan kliniczny pacjenta jest dobry być może onkolog włączy paliatywne leczenie (np. chemioterapię). Leczenie takie z reguły zimniejsza tylko masę raka, dolegliwości z nim związane oraz przedłuża życia. O tym wszystkim jednak musi zadecydować onkolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DOROTA Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 dziękuję bardzo za odpowiedź ,tata został zapisany na wycięcie guza a onkolog kazał dopiero skontaktowac się po operacj bo teraz jest zasłaby...ponadto ma jeszcze gronkowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi