Gość Panikarz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Mam mieć zabieg przepukliny po operacyjnej chcę zapytać jakie znieczulenie sie stosuje przy przepuklinach brzusznych i jakie jest najbezpieczniejsze dla pacjenta z arytmią i sporą otyłością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Przepukliny pooperacyjne z reguły zaopatruje się w znieczuleniu ogólnym (zbyt duże do znieczulenia miejscowego). O tym czy pan się nadaje do znieczulenia ogólnego i jakie ryzyko w Pana przypadku takie znieczulenie niesie dowie się Pan od anestezjologa, gdy Pana przebada (zależy jaki typ arytmii i czy prawidłowo jest leczona, jaka jest wydolność serca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość panikarz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 jeszcze jedno czy przy znieczuleniu ogólnym pacjent jest zawsze intubowany?pierwszy zabieg miałem w znieczuleniu ogólnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Tak, na tym polega znieczulenie ogólne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi